Design de Logo / Identitate vizuală

Crearea identităţilor de corporaţie şi a elementelor lor asociate joacă un rol important în designul contemporan. Identitatea înseamnă diferenţiere şi ştim cât este de important să deosebim un produs sau o companie de restul. Deosebirile ne ajută să definim natura lucrurilor. Logo-ul înglobează o companie sau un produs şi ar trebui să fie prima achiziţie în materie de publicitate. Procesul de creare al unei identităţi vizuale începe cu o examinare atentă a mediului de afaceri a clientului şi ale ţelurilor acestuia.

La Refresh Time ne place să creem logo-uri cu un design simplu şi curat, cu posibilitatea de a fi reproduse în două culori. Simplu nu înseamnă şi uşor de realizat. De asemenea vom avea grijă să folosim forme vectoriale ceea ce înseamnă că vom putea aduce logo-ul la dimensiunea unei clădiri fără a pierde din calitatea şi efectele graficii acestuia. O grafică pixelată poate genera reacţii negative dând impresia de neglijenţă faţă de calitate a acelei companii.

Simbol grafic Refresh Time

Simbolul grafic

In ziua de astăzi există enorm de multe companii, produse, servicii, agenţii etc. care folosesc un simbol pe post de logo. Aşadar doar câteva dintre miile pe care le vedem le şi recunoaştem fără a mai citi numele. Simbolurile pot fi mai eficiente decât un nume scris (logotype) mai ales pentru că nu au nevoie de traducere în diferite limbi străine, şi vor putea fi recunoscute pe plan internaţional. Simbolurile se desenează în programe speciale şi nu se folosesc imagini bitmap ci doar forme vectoriale. Acest lucru permite redimensionarea siglei fără ca aceasta să îşi piardă din calitate şi realizarea diferitelor aplicaţii care presupun tăierea după contur.

Font Refresh Time

Fontul

Fonturile creează rezonanţe emoţionale, psihologice şi istorice. Aşadar alegerea tipului de caractere cel mai potrivit pentru crearea unui logo ţine de un ochi format dar şi de multe cunoştinţe în domeniu. Un rol important il au şi stilurile care dictează grosimea, dimensiunile, culoarea şi eventual efectele de umbră sau reflexie. Desigerii grafici intervin de multe ori asupra fonturilor când creează o siglă, pentru a putea exprima dincolo de cuvinte ce doresc să comunice şi astfel creează ceva unic.


Culoare Refresh Time

Culoarea

În scopul de a crea o reprezentare cât mai corectă şi de a comunica anumite atribute publicului ţintă, ne folosim de simbolistica culorilor, unul din cele mai importante principii de design. Culoarea este foarte importantă în recunoaşterea unei mărci. Unele culori sunt asociate cu anumite emoţii pe care designer-ul intenţionează să le stârnească. De exemplu culorile "ţipătoare" cum este roşu care se foloseşte şi pentru a atrage atenţia şoferilor pe şosea sunt potrivite pentru companii care doresc să atragă astfel atenţia. În Statele Unite culorile roşu şi albastru sunt folosite în logo-urile companiilor care doresc să stârnească sentimente patriotice şi să atragă prin asta. Verdele este des asociat cu mâncarea sănătoasă şi cu tot ce înseamnă relaxare iar albastru deschis şi argintiu este folosit pentru a reprezenta mâncarea dietetică. Simbolistica culorilor poate fi abordată din mai multe perspective, iar circumscrierea acesteia este necesară mai ales în contextul importanţei tot mai mari a audio-vizualului şi a publicităţii.

Servicii

Câteva logo-uri

Adena Home Design Alex Art MxHost Nemesis Agip Star Celest Company Liceul de Arte Plastice Full Option Activ Arena Causal Exclusiv Laydellise Lider Company